Deelnemers aan de Interim Challenge werken een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group. De casus is door een groep onafhankelijke professionals samengesteld op basis van bestaande praktijksituaties. De inhoud en kwaliteit van deze business case zijn geborgd door de deelname en toezicht van Prof. dr. Rob Blomme van Business Universiteit Nyenrode, Wilfred Verweij van Sioo en strategie-expert en auteur mevrouw Jos Claessens.

The Lion Textiles Group staat voor een verandering. Het bedrijf wil dit traject met behulp van een interim-manager tot een succesvol eind brengen. Het doel is het transformeren van het bedrijf tot een slagvaardige organisatie die klaar is voor de toekomst.

Het besluit

Het is 2019. Albert zit achter zijn bureau en staart uit het raam en heeft geen enkele reden tot klagen. LTG draait goed na de turnaround in 2017. Er zijn nieuwe mensen aangenomen, de markt is aangetrokken. De omzetdaling is gekeerd en de winstperspectieven zijn naar zijn idee substantieel verbeterd. Alle reden tot tevredenheid. En toch…. hij is moe. (…..) 

Albert rijdt terug naar huis na een inspirerend etentje met zijn zoon Michael. Toch bijzonder, overdenkt hij, dat zo’n jonge vent in staat is hem, oude rot in het vak, te adviseren. Michael heeft hem ervan overtuigd een stapje terug te doen.  Zijn boodschap was duidelijk: je gaat niet in het harnas sterven, Pa. Niet nu je voor de tweede keer opa wordt. Dat was natuurlijk fantastisch nieuws. En ja, het wordt tijd om de zaak over te dragen aan anderen. Zittende MT-leden? Of een jongere garde. Nieuw elan, nieuwe energie.

Michael wist haarfijn te analyseren wat de status is van LTG. Hij gaf aan te merken dat, ondanks de succesvolle turnaround van twee jaar geleden, alle afdelingen nog steeds teveel intern gericht zijn. Michael stelde keihard dat een aantal MT-leden nog steeds niet snapt wat er in de markt gebeurt. Een zorgelijke constatering, gelet op de strategische veranderingen die in Michaels’ ogen wenselijk waren. Enerzijds door gebrek aan inzicht, anderzijds door hun stijl van leidinggeven die niet meer past bij de huidige marktontwikkelingen. “Ze moeten veel meer van de klant weten, maar hoe ga je dat bewerkstelligen Pa, als je zelf toegeeft de energie niet meer te hebben?” 

Benieuwd naar hoe het Albert verder vergaat? Kriebelt het bij u om mee te denken met LTG? Doe mee met de Interim Challenge en schrijf u nu HIER in! De business case is vanaf 16 september 2019 verstrekt aan ingeschreven deelnemers.

Deze business case is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen een aantal professionals uit elk vakgebied. Met dank aan:

  • Bart Brouwer, voormalig CFO Detron, voor zijn inbreng van financiële data;
  • Henk Renkema, HR directeur Dunamare, voor het stevige HR component in de casus;
  • Hans Baltjes, Developer at Windesheim Business college, voor zijn kennis en expertise op het gebied van supply chain.